TechBoard meeting, 1.11.

Danas u 21:00, po našem vremenu, održan je TechBoard na kojem smo saznali nove pojedinosti vezane uz nadolazeći Ubuntu 6.04. Kao što znate, nisu svi mogli nazočiti UBZu u Montrealu i TechBoard je poslužio kao most između onih koji su ostali doma i same konferencije. Pa, navedimo što će nam Dapper donijeti:

gcc kompajler ostaje 4.0, neće se prelaziti na 4.1. No, gcc-3.3 definitivno ispada iz igre, a ako neće biti problema, gcc-3.4 također ne bi trebao dočekati Dappera. Intelova NX tehnologija (no execute memory protection) također bi trebala biti podržana.

Veća novost za "desktop" korisnike biti će novi installer! UbuntuExpress ime je specifikacije novog installera (https://launchpad.net/distros/ubuntu/+spec/ubuntu-express). Trebao bi omogućiti grafičku instalaciju sa LiveCDa.

Radi se na prebacivanju svih otvorenih bugova iz bugzilla sustava u malone sustav. Više detalja i same rezultate možete vidjeti na https://staging.ubuntu.com/malone.

Gnome panel, Gnome display manager i Gnome menu prolaze kroz reviziju. Ovi segmenti sustavi trebali bi biti unaprijeđeni za Dappera. Uglavnom, Gnome u Dapperu biti će 2.14 + Ubuntu patchevi.

Beagle neće ući u main repozitorij 6.04 jer je aplikacija još uvijek dosta bugovita. No, za one željne "peseka", Beagle će biti u universe repozitoriju.

Donesena je odluka i oko kernela. Ipak to neće biti 2.6.14, već 2.6.15. Roadmap i specifikacije možete naći na https://launchpad.net/distros/ubuntu/+spec/kernel-roadmap-dapper.

Filmove sa konferencije možete naći na http://foodfight.org/movies/Ubuntu%20Fanpeople/Robert%20Collins.ogg, a zapis sa TechBoard sastanka na http://people.ubuntu.com/~fabbione/irclogs/.

Ostavite komentar