Održan sastanak Ubuntu-hr org teama na IRC-u

U nedjelju (11. prosinca 2005.) održao se sastanak Ubuntu-hr org teama, na kanalu #ubuntu-hr na irc.freenode.net mreži. Na sastanku se govorilo o Ningi projektu, prevođenju i webu. Sastanak je logiran, te će cijeli log biti dostupan na web stranicama.

 Prva točka dnevnog reda bio je projekt Ningi, koji je već neko vrijeme "skoro" gotov ali nedostaje završetak. Postoje skripte koje automatiziraju kreiranje liste potrebnih paketa i kreiranje DVD imagea na osnovu te liste, ali problem je u prženju i testiranju. Nekoliko ljudi se javilo pomoći (downloadati ISO i testirati prema pripremljenim uputama).

 Dogovoreni plan je:

  1. Do ponedjeljka imati spreman Ningi DVD image
  2. Testirati image do (zaključno) petka
  3. Tijekom slijedećeg vikenda učiniti javno dostupnim Ningi ISO

Nakon toga tema je bila lokalizacija, tj. prevođenje. Dogovorili smo da ćemo koristiti Rosettu, s tim da svatko (logiran na Launchpad) može predlagati prijedloge, a članovi Ubuntu-hr tima će provjeriti i po potrebi urediti prijevode. Prevođenje ne treba ići u krajnosti, a kod svih spornih ili nejasnih prijevoda, treba uključiti ‘check this translation’ opciju i dodati pojam u tablicu na wikiju. O tome će se onda diskutirati na slijedećim sastancima, i na forumu.

 Tablica ima format:
    | engleska rijec | kako je u windowsima | prijedlozi | usvojeno | rijecnik |

Prijevod u windowsima, kao i u riječniku, će se koristiti samo kao jedna od sugestija, ne nužno kao referenca ili zakon.

 Treća točka bila je izgled weba. Krešo je dobio nekoliko prijedloga o sitnicama koje bi se moglo promjeniti na siteu. Osim toga, obećao je poraditi malo na vizualnoj integraciji weba i wikija. Ante će na webu pratiti razvoj dappera, tj. kad bude nešto zanimljivo, napisati vijest o tome.

 Dogovoreno je i da ovakvi sastanci budu redoviti; zasad u istom terminu, dakle slijedeći je u nedjelju 18. 12. u 15:00CET, a ako se nešto promijeni biti će objavljeno na webu i mailing listi. Inače, svi sastanci su otvoreni za javnost i svi su dobrodošli.

Ostavite komentar