Projekt Pametni Patak

Ubuntu-hr team u suradnji s tvrtkom Rei mjesec dana prije izlaska nove verzije Ubuntu distribucije pokreće novi projekt, prevođenje (lokalizaciju) programa iz Dappera. Nakon što su u Dapper ušle finalne verzije programa, cilj nam je prevesti što veći broj najčešće korištenih i tako poboljšati dostupnost Ubuntua i na hrvatskom jeziku.

Projekt će započeti u petak, 5.5, trajat će do petka 19.5, a odvijat će se putem Launchpada / Rosette, odnosno preko weba. Sve prijevode pregledavat će i odobravati članovi Ubuntu-hr tima, a prevoditelji će osim spoznaje da su učinili dobro djelo i pripomogli open-source zajednicu i Linux operacijski sustav biti u prilici osvojiti i nagrade od 500 kuna. Ukupno 5 nagrada biti će dodjeljeno najkvalitetnijim  prevoditeljima (mjereno ne samo kvantitetom nego i kvalitetom prijevoda), a po završetku prevođenja organizirat ćemo i druženje za sve sudionike. Po izlasku Dappera, svim sudionicima biti će poslani Dapper CDi kako bi i sami mogli vidjeti plodove svog rada.

Želite li poboljšati svijet, odužiti se open-source zajednici, pridonijeti širenju Linuxa u domovini te omogućiti većem broju svojih sugrađana korištenje ovog operacijskog sustava, a usput možda nešto i zaraditi? Pridružite nam se! Javite nam se do petka na adresu ivoks@ubuntu.com, a detaljnije informacije o projektu moći ćete pročitati na ovom portalu u slijedećih par dana.

Ostavite komentar