Patak govori hrvatski!

Patak govori hrvatski jezik!

Nešto više od dva tjedna nakon početka, projekt prevođenja (dijelova) Dapper Drake inačice Ubuntua uspješno je priveden kraju. Zapravo, "uspješno" je preslaba riječ. Fenomenalan uspjeh projekta  premašio je sva naša očekivanja! U nekoliko riječi:

  • Prevedeno više od 40 programa i komponenti, ukupno preko 18.000 poruka
  • Instalacija sa dapper-desktop-* CD-a u potpunosti na hrvatskom jeziku
  • Ubuntu vodič na hrvatskom, dostupan preko sustava pomoći, weba ili u tiskanom izadnju!
  • Provjera hrvatskog pravopisa i lomljenje riječi u OpenOffice.org u standardnoj instalaciji
  • Firefox web preglednik na hrvatskom jeziku

Popis prevedenih programa možete vidjeti na wiki stranicama projekta , te na Launchpadu .

U projektu su sudjelovali: Božidar Kenig, Nikola Čakelić, Miroslav Sabljić, Ivica (civix), Krešo Kunjas, Ivan Pavlek, Josip Lazić, Josip Rodin, Ljubomir Božić, Lukica Ćosić, Mario Đanić, Mario Loborec, Miroslav Matejaš, Mario Splivalo, Božidar Paun, Tomislav Marčinković, Valentin Vidić, VedranVyroubal, Edgar Buršić, Ante Karamatić i Senko Rašić. Financijsku potporu osigurali su Ante Karamatić i tvrtka Rei .

Hvala vam svima! Bez vas bi Patak jos uvijek bježao od hrvatskog jezika :)

 

Kao što je i najavljeno, na dan kad su prijevodi zamrznuti, objavljujemo imena dobitnika, odnosno ljudi koji su svojim trudom, mukom, znojem i krvlju najviše pridonijeli. Kratak pogled na listu i Launchpad karmu bez dvojebe ispisuje ova imena:

1. Valentin Vidić
2. Lukica Ćosić
3. Tomislav Marčinković
4. Vedran Vyroubal
5. Mario Splivalo

Na žalost, samo ovih 5 biti će nagrađeno novčanom nagradom. Međutim, bez i jednog od svih vas ovo ne bi bio PPP!

Pozivamo sve sudionike ovog projekta da se 1.6., na dan izlaska Ubuntu6.06, a time i naših ruku djela, okupimo u Zagrebu, u bivšoj pivnici Medvedgrad, na križanju Savske i Vukovarske ulice, s početkom u 19 sati. Svaki sudionik zaslužio je dvije krigle od pola litre, fine, hladne, točene pive!!! Naravno, uz pivu ne ide zrak, pa cemo i pojesti nesto. Svakako dođite, popričajmo, proveselimo se, uživajmo u svom djelu!

 

Ostavite komentar