Zaključci sa sastanka

Dana 28.8. održan je sastanak članova ubuntu-hr tima na kojemu su sudjelovali i zainteresirani potencijalni članovi. Na sastanku su donesene odluke vezane uz članstvo, budućnost ningia, akcije oko Edgya i, u tom trenutku vrlo aktualan problem oko hardvera.

1. Članstvo

Postojeći članovi ubuntu-hr tima dužni su mjesečno napraviti 200 bodova na LP-u i/ili aktivno sudjelovati u stvaranju i održavanju ubuntu-hr portala (wiki, mailing liste, forum, članci…). Ukoliko član prestane s aktivnostima na ubuntu-hr portalu i LP-u, na prvom slijedećem sastanku, preostali članovi odlučuju o njegovom članstvu.

Osobe koje žele postati članovi ubuntu-hr tima moraju sakupiti najmanje 500 bodova na LP-u. Na slijedećem sastanku ubuntu-hr članova odlučivati će se o primanju ili odbijanju pojedinog člana.

Osobe koje žele postati članovi ubuntu-l10-hr tima moraju sakupiti najmanje 1500 prevoditeljskih bodova na LP-u i dobiti prolaznu ocjenu člana ubuntnu-l10-hr grupe vezanu uz kvalitetu predloženih prijevoda. Članovi ubuntu-l10-hr grupe ujednu su i članovi ubnutu-hr tima, ali član ubuntu-hr tima ne mora biti i član ubuntu-l10-hr grupe.

Svi potencijalni članovi moraju imati ispunjenu wiki stranicu na kojoj se mogu isčitati informacije o osobi, te njegovom/njezinom doprinosu Ubuntuu u Hrvatskoj, Ubuntuu ili općenito u Open Source zajednici. Osim toga, kako bi mogli steći potrebne bodove, nužan je i korisnički račun na LP-u. Poželjno je da potencijalni članovi potpišu Code of Conduct (CoC) i na taj način postanu članovi Ubuntu zajednice. Kad jednom postanu članovi, dužni su ispunjavati obveze članstva. Svi članovi imaju pravo na e-mail adresu u obliku [član]@ubuntu-hr.org

 

2. Ningi

Razvoj Ningia se odgađa za neka bolja vremena. Projekt nije ugašen, već trenutačno nema nikakve aktivnosti oko njega. Nećemo obećavati datume.

 

 

3. Planovi za Edgy

S obzirom da još ima relativno dosta vremena, svima zainteresiranima za prevođenje dane su slobodne ruke da prevode što žele. Treba imati na umu da su prioriteti ipak programi koji dolaze sa standardnom Ubuntu instalacijom. U Edgyu par potpuno novih programa koje treba prevesti. Osim toga, novije verzije mnogih programa dovele su sa sobom druge izraze koje treba prevesti prije roka. Ukoliko ovi programi i izmjene ne budu prevedeni, 2 tjedna prije roka će se postaviti kao prioritet i revizori neće pregledavati ostale programe.

Ukoliko bude vremena i ljudi, raditi će se na KDEu i opisima paketa. Dakako, na tome se može već sad raditi, imajući na umu da je prioritet ipak nešto drugo.

 

4. Hardver

Dogovorena je nabavka dva IDE diska od 300GB. Međutim naknadno, nakon sastanka, dogovorena je kupovina dva SATA diska od 320GB i pripadajuceg SATA kontrolera. U međuvremenu je hardver pribavljen, ali sredstva prikupljena do sad pokrivaju tek jedan disk. Molim sve zainteresirane, da uplate proizvoljnu svotu na račun: 2340009-3201293275.

LP – Launchpad – centralno mjesto razvoja Ubuntu distribucije

Puni zapis sastanka možete naći ovdje .

Jedan komentar za “Zaključci sa sastanka”

  1. Robert je rekao 11. 06. 2010. u 9:39

    Poz
    U slobodno vrijeme bih rado prevodio engleski/njemacki/hrvatski ono sto vam treba.
    Ako je tko zainteresiran, neka mi se javi na gore navedeni mail.

Ostavite komentar