Izdane nove inačice Mozillinih aplikacija

Mozilla je tijekom posljednja dva dana izdala nove inačice svojih najpopularnijih aplikacija – web preglednika Firefox, e-mail klijenta Thunderbird i kalendara Sunbird, odnosno odgovarajućeg proširenja iste vrste za Thunderbird, naziva Lightning.

U Firefoxu 3.0.2 ispravljeno je nekoliko srednjih i kritičnih sigurnosnih propusta, te manje greške poput misterioznog nestajanja tipki “naprijed/natrag” u alatnoj traci kod nekih korisnika, neispravnog popunjavanja obrazaca za prijavu od strane upravitelja lozinkama i slično.
Paralelno s inačicom 3.0.2, Mozilla je izdala Firefox inačice 2.0.0.17, u kojemu su ispravljeni samo važni sigurnosni propusti.

Kod Thunderbirda 2.0.0.17 su također ispravljeni sigurnosni propusti, dok su Sunbird i Lightning u inačici 0.9 stigli s manjim izmjenama kozmetičke prirode i podužom listom ispravljenih grešaka s kojima su se korisnici znali susresti u radu.

3 komentara za “Izdane nove inačice Mozillinih aplikacija”

  1. SilverSpace je rekao 28. 09. 2008. u 11:07

    Izasla je i Firefox inacica 3.0.3 i mogu rec da se ponasa puno bolje nego prijasnje inacice i ne opterecuje vise procesor kao sto je to bio primjer ranijih inacica neznam jel je to zasluga flash 10 ili samog firefox_a.

  2. Saša Teković je rekao 28. 09. 2008. u 21:09

    Mišljenja sam da nije do inačice 3.0.3 jer je u njoj ispravljen samo jedan bug vezan uz problem s upraviteljom lozinki. Prije će biti da je riječ o Flashu 10…

  3. Ivan Simeon je rekao 03. 10. 2008. u 17:23

    Nisam primjetio nikakve razlike što vi spominjete. Meni se Firefox oduvijek uredno ponaša. Zauzeće memorije mi stvarno nije veliko iako imam nekih 10-ak pluginova. Procesor mi je isto tako nezamjetno trošen.

Ostavite komentar