Uskoro kraj podrške za Firefox 2

Firefox logoMozilla Foundation je najavila skorašnji kraj podrške za Firefox 2. Sigurnosne i stabilnosne nadogradnje druge inačice popularnog web preglednika otvorenog kôda prestat će se izdavati sredinom prosinca ove godine.

Osim planiranog obustavljanja podrške za Firefox 2, koje prema Mozillinoj politici nastupa šest mjeseci nakon izdavanja nove inačice programa, najavljen je kraj podrške za Gecko 1.8 layout engine kojeg, osim Firefoxa 2, koriste web preglednici poput SeaMonkeyja, K-Meleona i ostalih, te Mozillin e-mail klijent Thunderbird. Iako će se sva koncentracija preusmjeriti na razvoj Gecka 1.9, direktor Firefoxa, Mike Beltzner, rekao je kako se razvoj starije inačice ovog layout enginea neće u potpunosti obustaviti jer će na njemu i dalje moći raditi programeri treće strane.

Prije prekida podrške, bit će izdana posljednja službena nadogradnja Firefoxa 2 brojčane oznake 2.0.0.19. Svim korisnicima starije inačice preporuča se prijelazak na Firefox 3.

Jedan komentar za “Uskoro kraj podrške za Firefox 2”

  1. Ivanka Glas je rekao 22. 01. 2009. u 13:56

    Cim otvorim stranicu Jutarnjeg, odmah me pocinje gnjavit EPHDEV.COM i nemoguce je citati Jutarnji u internetu. Napominjem da je to od danas. Sta znaci ta glupa i agresivna reklama za aute i zasto redakcija ne reagira na moje mejlove. Kakva je to nova glupost na stranicama Jutarnjaka i od kuda sad ta je…a reklama. Hvala na odgovoru.

Ostavite komentar