Traži se banner odbrojavanja do novog Ubuntua

jaunty_countdownUkoliko se snalazite s grafičkim alatima, imate inspiraciju i višak slobodnog vremena, pridružite se natječaju izrade bannera (reklame) odbrojavanja do nove inačice Ubuntua – 9.04 Jaunty Jackalope.

O čemu se zapravo radi?
Kao i ranije, u iščekivanju nove inačice omiljene nam Linux distribucije, Ubuntu zajednica poziva sve zainteresirane da osmisle jednostavan banner koji će odbrojavati dane do izlaska Jaunty Jackalopea. Kako je izgledao banner za Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex, možete pogledati ovdje, a predloške i smjernice za izradu novog bannera možete pronaći ovdje.

Pravila su jednostavna:

  • dimenzije bannera trebaju iznositi 180px (širina) i 150px (visina)
  • banner može biti u png ili gif formatu, odnosno kao iframe interaktivnog sadržaja (koristeći HTML, CSS, JavaScript i slike – bez PHP koda)
  • banner ne smije biti izrađen u Flashu, jer je jedan od uvjeta savršeno funkcioniranje isključivo pomoću slobodnog softvera

Pobjednički banner će svatko moći objaviti na svojim web stranicama, dok će, u znak zahvale, na stranicama preuzimanja biti objavljena poveznica na web stranicu autora (ako ju ima).

Ostavite komentar