Objavljen 3buntu 10.04 LTS

3buntuU želji da novim Linux korisnicima olakšamo pregled kroz 3 različita “okusa” jedne od najpopularnijih Linux distribucija –  Ubuntua, i olakšamo instalaciju odabrane, osmislili smo ovaj LiveDVD. Glavna karakteristika istog jest da se odabir pokretanja ili instaliranja željene distribucije vrši preko tzv. boot menija, odnosno izbornika pri pokretanju DVD-a. Također, kao pretpostavljeni jezik odabran je hrvatski, kako bi se korisniku odmah olakšalo snalaženje.

Predstavljamo vam 3buntu 10.04 LTS LiveDVD koji u sebi sadrži Ubuntu – Kubuntu – Xubuntu distribucije na jednom mediju. Naglašavamo da su same distribucije na DVD-u nepromijenjene, odnosno istovjetne kao službeni LiveCD-ovi.

ISO slike i MD5 sum datoteke možete skinuti putem sljedećih poveznica:

HR Open:
3buntu 10.04 LTS i386
MD5 sum

HULK:
3buntu 10.04 LTS i386
MD5 sum

3 komentara za “Objavljen 3buntu 10.04 LTS”

 1. Mijo je rekao 16. 05. 2010. u 18:47

  trija bi naučiti upotrebljavati linux

 2. Željko je rekao 20. 05. 2010. u 22:17

  Svaka čast! Samo nastavite… ovo je OS koji će potisnuti Windowse napokon. Nije to što Windowsi ne valjaju, već radi same koncepcije – Windowsi tjeraju ljude da se međusobno svađaju čiji je program bolji i skuplji, a time u programe stavljaju brdo nepotrebnih stvari, samo da bi privukli kupce. A kod Linux distribucija mi se sviđa što je primarni koncept međusobnog pomaganja ljudi, svatko nešto malo pridonese i svi imaju sve. Sinergija. Međusobno dijeljenje znanja. To su prave stvari koje su potrebne za razvoj ljudi. Eto, pozdravljam ekipu i stavio sam link za Ubuntu na svoje web stranice ( http://www.val.hr ), tako da ljudi budu svjesniji i u ovom području!

 3. Aleksandar je rekao 07. 06. 2010. u 15:54

  Sve sto si do sada uradio bilo je super.Ali ima nesto drugo sto bih ja voleo da uradis ili ako ima link da me uputis da skinem sa NET-a.Pogledaj sam pa reci zar nije super.Mislim da bi se svi Win korisnici odmah prebacili na Linux jer ovo je vise nego stvarnost. Vise LINUX distribucija na jednom mestu.POGLEDAJ http://principiantsubuntu.files.wordpress.com/2009/08/grub-2.jpg.
  Da ne zaboravim NE mogu pronaci ubuntu-10.04-desktop SUPER OS kao sto je bio za Karmic 9.10 pa mi i za to treba link

Ostavite komentar