DORS/CLUC 2013.

dc2013Jubilarna 20. konferencija Dani otvorenih računarskih sustava/Croatian Linux Users’ Convention 2013  (poznatija kao DORS/CLUC) bit će održana od 15. do 17. svibnja u Zagrebu. Konferencija će se po prvi puta održati pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. Ive Josipovića.

DORS/CLUC je jedna je od najvećih konferencija u regiji koja se bavi tehnologijama slobodnog i otvorenog koda te okuplja inozemne i domaće  stručnjake s ciljem razmjene iskustava i ideja. Harald Welte, Ivan Guštin, Theodore Ts’o, Mark Shuttleworth, Dobrica Pavlinušić, Brian Fitzgerald, Rasmus Lerdorf su samo neki od poznatih stručnjaka koji su sudjelovali na dosadašnjim DORS/CLUC konferencijama.

Konferencija se sastoji od dva dijela: konferencijski dio koji traje dva dana, radionice koje traju jedan dan. Prvi konferencijski dan je većim dijelom posvećen poslovnim temama i najnovijim iskustvima primjene tehnologija slobodnog i otvorenog koda iz regije i svijeta u industriji dok je drugi dan većim dijelom posvećen tehničkim temama. Na radionicama koje su najčešće orijentirane za tehničke korisnike možete naučiti rješavati konkretne tehničke probleme i koristiti različitu tehnologiju slobodnog i otvorenog koda.

Bilo da ste početnik ili napredni korisnik tehnologija slobodnog i otvorenog koda vjerujemo da će vam DORS / CLUC 2013 osigurati tri dana zanimljivih predavanja, radionica, mnoštvo novih informacija te omogućiti da ostvarite nove poslovne kontakte.

Za prijavu i najnovije obavijesti o konferenciji pratite službenu stranicu konferencije: www.dorscluc.org

O organizatorima

Hrvatska Udruga Linux Korisnika – HULK

Hrvatska udruga Linux korisnika neprofitna je udruga osnovana 1996. godine i poznata je kao središnje mjesto za savjetovanje, korištenje i popularizaciju GNU/Linux operacijskih sustava te ostale tehnologije slobodnog i otvorenog koda. HULK-ove funkcije su sljedeće: održavanje portala www.linux.hr, organizacija DORS/CLUC konferencije, prilagodba tehnologije slobodnog i otvorenog koda hrvatskom podneblju i doprinos razvoju tehnologija slobodnog i otvorenog koda.

Hrvatska udruga za otvorene sustave i Internet – HrOpen

Krajem 1992. godine osnovana je Hrvatska udruga korisnika otvorenih sustava (Croatian Open system Users’ Group), skraćeno HrOpen. Danas se udruga zove Hrvatska udruga za otvorene sustave i Internet. HrOpen je samofinancirajuća, neprofitabilna udruga osnovana po uzoru na slične europske nacionalne udruge. Od 1993. do 1998. godine HrOpen je bio punopravna članica europske federacije korisnika otvorenih sustava  EurOpen (The European Forum for Open Systems), a od lipnja 2010. članica je OpenForum Europe čije je sjedište u Briselu. Djelatnosti HrOpena obuhvaćaju promidžbu otvorenih tehnologija i slobodnog softvera i to kroz organizaciju edukativnih radionica, seminara, konferencija i sličnih događanja te pružanje pomoći i savjetovanja u implementaciji i primjeni otvorenih tehnologija kroz okupljene ekspertne skupine. Više detalja o Udruzi i djelatnostima je dostupno na Web stranici: www.open.hr.

Izvor: http://2013.dorscluc.org

Ostavite komentar