Pregledavate kategoriju razno

IT Showoff

it_showoff

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu će se 12. veljače 2010. održati prvi IT Showoff, tehnološka konferencija o razvoju softvera. Cilj konferencije je okupiti IT stručnjake koji će nizom predavanja prezentirati nove tehnologije, vlastite zanimljive projekte, iskustva i znanje.

Konferencija će pružiti priliku tvrtkama i pojedincima da pokažu svoju sposobnost i znanje te ojačaju vlastitu poziciju na hrvatskoj IT sceni. Također će potencijalnim klijentima pokazati tko je u Hrvatskoj kompetentan na području razvoja softvera.

Procitaj cijelu novost

Objavljena Baconova knjiga – The Art of Community

theArtOfCommunityJono Bacon, menadžer Ubuntu zajednice pri Canonicalu, objavio je svoju knjigu naziva The Art of Community – Building the New Age of Participation.

394 stranice tešku knjigu možete naručiti na Amazonu po razumnoj cijeni od 34.07 američkih dolara. Ukoliko literaturu preferirate čitati u digitalnom formatu, vjerojatno će vas razveseliti vijest da se Bacon, uz potporu urednika knjige Andyja Orama, izborio za izdavanje knjige pod Creative Commons licencom, što će reći da knjigu možete preuzeti i u PDF formatu.

Više informacija o knjizi, koja je napisana kao uvod u izgradnju i koordinaciju zajednice, možete pročitati na Baconovom blogu.

Canonical objavio izvorni kôd Launchpada

lplogoCanonical, tvrtka koja stoji iza nekoliko popularnih projekata otvorenog kôda, nakon nekoliko godina razvijanja “unutar kuće”, objavila je izvorni kod Launchpada pod GNU Affero općoj javnoj licenci treće inačice.

Više informacija o Canonicalovoj odluci možete pronaći na njihovom blogu, dok detalje vezane uz razvoj Launchpada možete pronaći na Development wikiju ili na #launchpad-dev IRC kanalu.

Slobodni festival 3 – Čakovec

Završen je ovogodišnji Slobodni festival u Čakovcu. Izjavu za medije prenosimo u cijelosti:

Ovogodišnji Slobodni festival u organizaciji Autonomnog centra i Hrvatske udruge Linux korisnika je održan od 3. do 5. srpnja u dvorani Zrinski zgrade Scheier i u prostorima Autonomnog centra u Čakovcu. Održano je 19 predavanja i 4 radionice koje je posjetilo više od 100 osoba. Ovo je najposjećeniji Slobodni festival dosad i općenito najposjećenija edukacijska manifestacija u šestogodišnjem radu udruge ACT.

Procitaj cijelu novost

Slobodni festival 3 – Čakovec 3.-5. srpnja

sf_120x90Autonomni centar – ACT u partnerstvu s Hrvatskom udrugom Linux korisnika (HULK) organizira 3. po redu Slobodni festival koji se bavi otvorenim tehnologijama.
Kroz više od 20 predavanja i radionica stručnjaci iz Hrvatske će dati odgovore na pitanja i predstaviti zanimljive projekte sa 4 područja kojima se bavi ovogodišnji Festival: Upotreba slobodnog softvera u organizacijskom okruženju, Multimedija, Otvorene hardverske tehnologije, Sigurnost i privatnost. Procitaj cijelu novost

Čestit Božić i Sretna nova godina!

Čestit Božić i ugodne blagdane!

Želi vam ekipa Ubuntu Hrvatska.

Google Chrome – novi web preglednik na Internet sceni

Iz Googlea je danas pristigla velika novost. Vodeći web preglednici – Internet Explorer, Firefox i Opera – danas su dobili novog konkurenta – Google Chrome.

Procitaj cijelu novost

OOXML u Hrvatskoj

Udruga Ubuntu korisnika u Hrvatskoj snažno se protivi izglasavanju OOXML-a kao ISO standarda. Razlozi su isključivo tehničke naravi. Između ostalog, prijedlog standarda je manjkav i krši postojeće ISO standarde.

Usprkos tim problemima, Hrvatski Zavod za norme, izglasao je bezuvjetno DA ovom prijedlogu. Osim Hrvatske, bezuvjetno DA rekli su još Tanzanija, Armenija, Kostarika, Kuba, Maroko, Kongo, Fidži, Libanon, Kazahstan…

Stoga se Udruga u potpunosti slaže sa izjavama Radoslava Dejanovića napisanim u otvorenom pismu:

http://www.linux.hr/modules/popnupblog/index.php?param=3

Također, napominjemo da još uvijek čekamo odgovor HZN-a na elektronsku poruku u kojoj smo zatražili informacije od javnog interesa, poslane prije par dana.