Pozdrav svim sretnim korisnicima Ubuntu-a!
Moram iskreno priznati da vam zavidim.
Krenuo sam sa Linux-om po drugi put. Prvi put je to bilo prije godinu i kusur kada sam pokusavao instalirati Mandrak-a. Ubrzo sam odustao jer pola hardverije na laptopu nije radilo. Moram naglasiti kako zivim od Web dizajna, te na stolnom racunalu imam XP (licenciran).
Ipak, Ubuntu verzija me zaista odusevila i zelio bih je testirati i rasti uz nju, ali na laptopu (trenutno si ne mogu dopustiti Linux na stolnom racunalu jer sam nedavno kupio licencu za Photoshop i Macromedia Studio

i kao sto rekoh zivim od toga (to je glavni razlog) i ne mogu neke situacije prepustiti slucaju (hoce li nesto ili nece raditi... da li ce se i kakvi ce se problemi mozda pojaviti kasnije... vezani uz nekompatibilnost datoteka koje razmjenjujem sa partnerima i sl.).
Stoga svim silama zelim upogoniti Ubuntu na svom laptopu, ali ni to ne ide. Glavni je razlog Internet veza. Ne radi mi zvucna kartica ni CD memory slot, ali to me ne dira. To mi nije toliko bitno. Ali ne radi mi ni PCMCI kartica, niti VIP ima podrzane drivere za nju (radi se o Vodafone Mobile Connect kartici). Dakle, pustimo sad nekompatibilnost dijelova notebook-a (zvucna i SD slot)... bitno mi je da mi radi ta kartica i da u slucajevima kada mi je to potrebno budem mobilan, tj. imam Internet vezu.
Ima li netko kakva iskustva vezano uz to? Ili mozda cak rjesenje problema.
Vec sam nekoliko puta sam sebi obecao da nije vrijedno gnjaviti se Linuxom (ionako imam licencu za sav software s kojim radim na stolnom racunalu), jer nemam ni vremena, ali nesto me vuce i vuce

Kad bih rijesio problem sa tom karticom... evo jos jednog (nadam se) zadovoljnog i sretnog korisnika Ubuntu-a.
Hvala unaprijed.