Prijevodi greške uočene u radu

Problemi i aktivnosti vezane za prevođenje

Odg: Prijevodi greške uočene u radu

PostPostao/la franko » 11 vel 2010, 13:28

Nema beda. Zato smo ovdje. :-)
Omnia sunt communia.
Avatar
franko
Hero Member
Hero Member
 
Postovi: 1289
Pridružen/a: 16 stu 2006, 13:12
Lokacija: Umag

Odg: Prijevodi greške uočene u radu

PostPostao/la JayBee » 06 ožu 2010, 00:27

U Sustav>Postavke>Miš piše Osijetljivost umjesto Osjetljivost.
Avatar
JayBee
Full Member
Full Member
 
Postovi: 243
Pridružen/a: 22 tra 2007, 20:50

Odg: Prijevodi greške uočene u radu

PostPostao/la sale » 06 ožu 2010, 00:42

JayBee je napisao/la:U Sustav>Postavke>Miš piše Osijetljivost umjesto Osjetljivost.


Ispravljeno ;) Hvala!
Artificial intelligence is no match for natural stupidity
slika
Avatar
sale
Administrator
Administrator
 
Postovi: 968
Pridružen/a: 18 svi 2007, 18:25
OS: Ubuntu (najnoviji, Unity)

Odg: Prijevodi greške uočene u radu

PostPostao/la antisa » 16 ožu 2010, 20:25

Pri prvom pokretanju VLC-a u prozorčiću, drugi odlomak piše "Medijski izođač".
Avatar
antisa
Hero Member
Hero Member
 
Postovi: 708
Pridružen/a: 16 ožu 2008, 16:24
Lokacija: Split
OS: 13.04

Odg: Prijevodi greške uočene u radu

PostPostao/la sale » 16 ožu 2010, 20:53

antisa je napisao/la:Pri prvom pokretanju VLC-a u prozorčiću, drugi odlomak piše "Medijski izođač".


VLC nema template u Rosetti, stoga se ova greška, nažalost, ne može ispraviti bez kontaktiranja osobe koja ima ovlasti commitanja prijevoda upstream.
Artificial intelligence is no match for natural stupidity
slika
Avatar
sale
Administrator
Administrator
 
Postovi: 968
Pridružen/a: 18 svi 2007, 18:25
OS: Ubuntu (najnoviji, Unity)

Odg: Prijevodi greške uočene u radu

PostPostao/la franko » 19 ožu 2010, 20:02

Kad smo već kod VLC, zašto je on toliko nedosljedno preveden u odnosu na ostatak sustava? Prevodi li se to uopće na Launchpadu ili negdje drugdje?

Ah, i još nešto... Sat na ploči mi pokazuje datum u formatu dan, mjesec, datum; što je američki. Hrvatski bi bilo dan, datum, mjesec. Je li to samo kod mene nešto krivo ili to do sad nije nitko primijetio ili se to ni ne može mijenjati (u što sumnjam)?
Omnia sunt communia.
Avatar
franko
Hero Member
Hero Member
 
Postovi: 1289
Pridružen/a: 16 stu 2006, 13:12
Lokacija: Umag

Odg: Prijevodi greške uočene u radu

PostPostao/la sale » 19 ožu 2010, 20:52

franko je napisao/la:Kad smo već kod VLC, zašto je on toliko nedosljedno preveden u odnosu na ostatak sustava? Prevodi li se to uopće na Launchpadu ili negdje drugdje?


Ne prevodi se na Launchpadu.

franko je napisao/la:Ah, i još nešto... Sat na ploči mi pokazuje datum u formatu dan, mjesec, datum; što je američki. Hrvatski bi bilo dan, datum, mjesec. Je li to samo kod mene nešto krivo ili to do sad nije nitko primijetio ili se to ni ne može mijenjati (u što sumnjam)?


Otvori gconf-editor > /apps/panel/applets/clock_screen0/prefs/

pod custom dodaj: %a %d %b %H:%M
pod format upiši: custom
Artificial intelligence is no match for natural stupidity
slika
Avatar
sale
Administrator
Administrator
 
Postovi: 968
Pridružen/a: 18 svi 2007, 18:25
OS: Ubuntu (najnoviji, Unity)

Odg: Prijevodi greške uočene u radu

PostPostao/la franko » 22 ožu 2010, 22:31

Hvala! :-)
Omnia sunt communia.
Avatar
franko
Hero Member
Hero Member
 
Postovi: 1289
Pridružen/a: 16 stu 2006, 13:12
Lokacija: Umag

Odg: Prijevodi greške uočene u radu

PostPostao/la antisa » 24 ožu 2010, 23:38

Imam instaliran docky i compiz fusion ikonu za gašenje efekata. I sad kad ugasim efekte pomoću compiz fusion ikone pojavi se onaj balončić s obavijesti u kojem piše da docky treba "kompoziciju" kako bi ispravno radio. Možda bi bilo bolje, radi razumijevanja, da piše da su potrebni vizualni efekti kako bi radio ispravno.
Avatar
antisa
Hero Member
Hero Member
 
Postovi: 708
Pridružen/a: 16 ožu 2008, 16:24
Lokacija: Split
OS: 13.04

Odg: Prijevodi greške uočene u radu

PostPostao/la sale » 25 ožu 2010, 00:41

antisa je napisao/la:Imam instaliran docky i compiz fusion ikonu za gašenje efekata. I sad kad ugasim efekte pomoću compiz fusion ikone pojavi se onaj balončić s obavijesti u kojem piše da docky treba "kompoziciju" kako bi ispravno radio. Možda bi bilo bolje, radi razumijevanja, da piše da su potrebni vizualni efekti kako bi radio ispravno.


"Kompozicija" i "vizualni efekti" nisu ista stvar. No, s obzirom da će se prosječni korisnik sigurno zbuniti s "kompozicijom", prijevod je ispravljen ;)
A usput je i prevedeno 20-ak novih stringova, tako da je Docky ponovno u potpunosti preveden :)
Artificial intelligence is no match for natural stupidity
slika
Avatar
sale
Administrator
Administrator
 
Postovi: 968
Pridružen/a: 18 svi 2007, 18:25
OS: Ubuntu (najnoviji, Unity)

Odg: Prijevodi greške uočene u radu

PostPostao/la antisa » 30 ožu 2010, 12:11

Kad se pojavi dijalog za upisivanje lozinke za root ovlasti i kad se upiše neispravna lozinka piše "Naispravna lozinka...".
Avatar
antisa
Hero Member
Hero Member
 
Postovi: 708
Pridružen/a: 16 ožu 2008, 16:24
Lokacija: Split
OS: 13.04

Odg: Prijevodi greške uočene u radu

PostPostao/la sale » 30 ožu 2010, 15:50

antisa je napisao/la:Kad se pojavi dijalog za upisivanje lozinke za root ovlasti i kad se upiše neispravna lozinka piše "Naispravna lozinka...".


Ispravljeno. Thx!
Artificial intelligence is no match for natural stupidity
slika
Avatar
sale
Administrator
Administrator
 
Postovi: 968
Pridružen/a: 18 svi 2007, 18:25
OS: Ubuntu (najnoviji, Unity)

Odg: Prijevodi greške uočene u radu

PostPostao/la JayBee » 04 svi 2010, 09:14

Kada se prvi put pokrene Transmission ispiše se nekakva poruka da se dijele datoteke s računala i sl. i tamo piše da je korisniku sve to vjerojatno ionako već "poznati" umjesto poznato
Avatar
JayBee
Full Member
Full Member
 
Postovi: 243
Pridružen/a: 22 tra 2007, 20:50

Odg: Prijevodi greške uočene u radu

PostPostao/la sale » 04 svi 2010, 21:24

JayBee je napisao/la:Kada se prvi put pokrene Transmission ispiše se nekakva poruka da se dijele datoteke s računala i sl. i tamo piše da je korisniku sve to vjerojatno ionako već "poznati" umjesto poznato


Ispravljeno. Hvala!
Artificial intelligence is no match for natural stupidity
slika
Avatar
sale
Administrator
Administrator
 
Postovi: 968
Pridružen/a: 18 svi 2007, 18:25
OS: Ubuntu (najnoviji, Unity)

Odg: Prijevodi greške uočene u radu

PostPostao/la antisa » 03 lip 2010, 20:46

U Tomboyu, izbornik Datoteka> Bilježnica piše "Nova nešto bilješka"

Radi se o stvaranju nove bilježnice, a ne bilješke.
Avatar
antisa
Hero Member
Hero Member
 
Postovi: 708
Pridružen/a: 16 ožu 2008, 16:24
Lokacija: Split
OS: 13.04

Odg: Prijevodi greške uočene u radu

PostPostao/la franko » 03 lip 2010, 21:34

Ne, radi se o otvaranju nove bilješke unutar postojeće bilježnice.

Za novu bilježnicu imaš opciju "Nova bilježnica" iznad ovoga na što ti ciljaš.
Zadnja izmjena: franko; 03 lip 2010, 21:39; ukupno mijenjano 1 put/a.
Omnia sunt communia.
Avatar
franko
Hero Member
Hero Member
 
Postovi: 1289
Pridružen/a: 16 stu 2006, 13:12
Lokacija: Umag

Odg: Prijevodi greške uočene u radu

PostPostao/la sale » 03 lip 2010, 23:00

Franko je u pravu, ne radi se o grešci ;)
Artificial intelligence is no match for natural stupidity
slika
Avatar
sale
Administrator
Administrator
 
Postovi: 968
Pridružen/a: 18 svi 2007, 18:25
OS: Ubuntu (najnoviji, Unity)

Odg: Prijevodi greške uočene u radu

PostPostao/la antisa » 04 lip 2010, 09:49

Da imate pravo. Malo je zbunjujuće to postavljeno ovako u izborniku, pa sam mislio da je greška.
Avatar
antisa
Hero Member
Hero Member
 
Postovi: 708
Pridružen/a: 16 ožu 2008, 16:24
Lokacija: Split
OS: 13.04

Odg: Prijevodi greške uočene u radu

PostPostao/la antisa » 08 lis 2010, 14:56

Na Lucidu u izborniku Administracija>Testiranje sustava. Kad se pokrene iskoči prozorčić s porukom koja otprilike glasi "Prikupljanje informacije vašeg sustava", a valjda treba biti "informacija".
Avatar
antisa
Hero Member
Hero Member
 
Postovi: 708
Pridružen/a: 16 ožu 2008, 16:24
Lokacija: Split
OS: 13.04

Odg: Prijevodi greške uočene u radu

PostPostao/la sale » 08 lis 2010, 23:34

antisa je napisao/la:Na Lucidu u izborniku Administracija>Testiranje sustava. Kad se pokrene iskoči prozorčić s porukom koja otprilike glasi "Prikupljanje informacije vašeg sustava", a valjda treba biti "informacija".


Ispravljeno. Thx.
Artificial intelligence is no match for natural stupidity
slika
Avatar
sale
Administrator
Administrator
 
Postovi: 968
Pridružen/a: 18 svi 2007, 18:25
OS: Ubuntu (najnoviji, Unity)

Odg: Prijevodi greške uočene u radu

PostPostao/la israel » 20 ožu 2011, 02:02

ne bih ja iskljucivao ,mozda gasio al....?
israel
Newbie
Newbie
 
Postovi: 13
Pridružen/a: 25 lip 2008, 08:31

Odg: Prijevodi greške uočene u radu

PostPostao/la franko » 20 ožu 2011, 03:22

???

Ako misliš na isključivanje kompjutera, moje stajalište je da je ispravno jedno i drugo (isključiti i ugasiti). Međutim, mnogi će reći da se gasi vatra, a da se uređaji isključuju (iz pogona)... Tako da ako se o tome radi, ja to sigurno ne bih svrstao u grešku. A u svakom slučaju, grešku bi trebao locirati da bi je se moglo ispraviti. Nije da ljudi sjede pored tebe za kompjuterom...
Omnia sunt communia.
Avatar
franko
Hero Member
Hero Member
 
Postovi: 1289
Pridružen/a: 16 stu 2006, 13:12
Lokacija: Umag

Re: Prijevodi greške uočene u radu

PostPostao/la Nidjo123 » 02 svi 2011, 23:26

Prilikom instalacije 11.04 piše Dobrodišli umjesto Dobrodošli.
Nidjo123
Newbie
Newbie
 
Postovi: 3
Pridružen/a: 21 ožu 2010, 02:12

Re: Prijevodi greške uočene u radu

PostPostao/la sale » 02 svi 2011, 23:40

Nidjo123 je napisao/la:Prilikom instalacije 11.04 piše Dobrodišli umjesto Dobrodošli.

Greška je uočena i ispravljena prije cca. tjedan dana. Svejedno, hvala na javljanju. Ako slučajno naiđeš na još nešto, svakako javi ;)
Artificial intelligence is no match for natural stupidity
slika
Avatar
sale
Administrator
Administrator
 
Postovi: 968
Pridružen/a: 18 svi 2007, 18:25
OS: Ubuntu (najnoviji, Unity)

Re: Prijevodi greške uočene u radu

PostPostao/la dinosb » 08 lip 2011, 12:38

Naletih na "biljeleške" kada sam dodavao aplikacije na radnu traku. Riječ je o Lucidu ;)

Evo slika
Avatar
dinosb
Sr. Member
Sr. Member
 
Postovi: 377
Pridružen/a: 19 pro 2010, 17:42
Lokacija: Slavonski Brod
OS: LMDE

PrethodnaSljedeća

Natrag na Prevođenje

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

cron