@mislav: Potreban ti je Aurora GTK engine, i tvoja tema ce zapravo izgledati ovako:
http://www.gnome-look.org/CONTENT/conte ... 6438-1.pngOvo je jedan odlican engine, sa zanimljivim animacijama. Imam ga instaliranog, ali ja koristim Murrina GTK engine i pripadajuce mu teme.
Ovaj Aurora GTK engine ces jedino moci pronaci kao izvorni kod (source code), ali ne i kao deb paket za Ubuntu. Znaci, source je potrebno kompajlirati. Source ovog GTK enginea sadrzava 3 teme i sam engine, ali to sigurno vec znas, posto si temu sam stavio. Teme raspakiras u /usr/share/themes ili u $HOME/.themes/
Evo sto sadrzava paket kojeg skines sa
www.gnome-look.org:
- Kod: Označi sve
chaky@ubuntu:~/Downloads$ tar jxvf 56438-Aurora-1.0.tar.bz2
gtkrc_themes.tar.bz2
aurora-1.0.tar.gz
Znaci, sada je potrebno raspakirati engine, a to napravis ovako:
sudo tar zxvf aurora-1.0.tar.gz -C /usr/local/src/
tada odes u ovaj direktorij gdje se Aurora source raspakirao, tj. /usr/local/src/aurora-1.0/ i napravis:
./configure --prefix=/usr --enable-animation && make && sudo make install
medjutim, prije ovog ce ti biti potrebni razni -dev paketi, prvo kreni od osnovnog ovako:
sudo apt-get install build-essential
a nakon toga ce te ./configure skripta iz Aurora GTK izvornog koda obavijestavati sto ti jos od -dev paketa nedostaje, pa ces to onda instalirati postepeno. Zapamti, instaliranje iz izvornog koda zahtjeva poprilican broj (vise-manje) -dev paketa, zato je najbolje za pocetnika imati vec gotovi deb paket, ali sto je, tu je sada.
Nakon sto se sve instalira, GTK programi ce ti izgledati kao na ovoj slici gore.
Inace, sve imas pojasnjeno na
ovoj stranici, gdje se Aurora i nalazi.