Postavi Compiz pitanje !

Compiz Fusion, Awn, Screenlets, itd...

Odg: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la Lanac » 26 svi 2010, 10:01

Hvala.
Avatar
Lanac
Jr. Member
Jr. Member
 
Postovi: 86
Pridružen/a: 05 svi 2010, 15:20

Odg: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la siga002 » 04 lip 2010, 20:37

instaliram compiz ma ubuntu 10.04 i comp mi je uzasno spor,a imam 3gb ram,zbog cega je to tako,jer npr na ubuntu 9.10 nije nis usporavao,a ista radna memorija
Avatar
siga002
Newbie
Newbie
 
Postovi: 19
Pridružen/a: 22 ožu 2010, 21:35

Odg: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la franko » 06 lip 2010, 01:58

Nije li bio instaliran po difoltu? S Ubuntu Compiz dolazi po difoltu. Što si točno instalirao?

A na koji način ti radi sporo? Možda su ti animacije spore? U tom slučaju je dovoljno skratiti njihovo trajanje u CCSM (CompizConfig Settings Manager).
Omnia sunt communia.
Avatar
franko
Hero Member
Hero Member
 
Postovi: 1289
Pridružen/a: 16 stu 2006, 13:12
Lokacija: Umag

Odg: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la siga002 » 06 lip 2010, 10:46

bio je instaliran ali cini mi se najosnovniji dio,tj nije bilo nigdje na vidiku  CCSM  (CompizConfig Settings Manager),i onda sam gledao na forumima kak decki to sreduju,tak sam i ja, i odmah nakon restarta kompa,druga prica ( duplo sporiji)
,istalirao sam preko synaptic-a,poslije sam sve maknuo  :),i sad nemam nista od compiza ali opet mi je spor
Avatar
siga002
Newbie
Newbie
 
Postovi: 19
Pridružen/a: 22 ožu 2010, 21:35

Odg: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la franko » 06 lip 2010, 15:35

Sad nemaš UOPĆE Compiz i opet ti je spor sustav? Očito nije stvar u Compizu... Bi li nam mogao reći TOČNO što si sve radio prije nego ti se sustav usporio? Ili barem linkati na upute koje si koristio?
Omnia sunt communia.
Avatar
franko
Hero Member
Hero Member
 
Postovi: 1289
Pridružen/a: 16 stu 2006, 13:12
Lokacija: Umag

Odg: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la siga002 » 06 lip 2010, 22:34

slozio sam sve,hvala na pomoci,evo ovak,prvo sam instalirao compiz,ccsm,compiz plugin,compiz gnome, compiz core i compiz libdecoration,nakon toga mi je bio uzasno spor,i onda to sve uklonio (preko synaptica)i restartao comp,opet je bio spor pa sam instalirao samo compiz i ccsm i sve se vratilo na normalu,sorry kaj vas gnjavim,vidio sam na youtube one pokrete misem ko vatra pa mi se to dopalo, to sam pokusavao instalirat
Avatar
siga002
Newbie
Newbie
 
Postovi: 19
Pridružen/a: 22 ožu 2010, 21:35

Odg: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la franko » 07 lip 2010, 17:54

To valjda već imaš... U CCSM pod Efekti nađi Paint fire on the screen i tamo uredi kako ti odgovara.

Ako nemaš, instaliraj compiz-fusion-plugins-extra i trebao bi ti se pojaviti taj efekt gdje sam ti rekao, s još kojekakvim drugima okolo po ccsm-u. ;-)
Omnia sunt communia.
Avatar
franko
Hero Member
Hero Member
 
Postovi: 1289
Pridružen/a: 16 stu 2006, 13:12
Lokacija: Umag

Odg: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la promag » 09 lip 2010, 12:40

početnik sam u korištenju ubuntua. Zanima me na koji način mogu aktivirati screensaver u Logout stanju.
Kad ide u "Idle" aktivira se Screensaver i kaod se dotakne miš ili tastatura traži se samo lozinka za ulogiranog korisnika. Namjestio sam pomoću Timeoutd da se logout radi automatski nakon sat vremena, ali onda vraća na ekran za ulogiravanje, a želio bih da se nakon logouta pali Screensaver, pa nakon diranja miša ili tipkovnice da se aktivira login ekran.

Molim pomoć i unaprijed hvala.
promag
Newbie
Newbie
 
Postovi: 6
Pridružen/a: 09 lip 2010, 12:27

Odg: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la franko » 10 lip 2010, 00:39

Osim što si offtopic, pretpostavljam da misliš na lock screen. Dakle, nemoj namjestiti da ti se odlogira nakon sat vremena, nego da ti se zaključa zaslon. Onda ti se pojavi screen saver pa čim nešto takneš, neku tipku ili pomakneš miša isl, javlja se dijalog koji traži da upišeš password ulogiranog korisnika. Je li to to što tražiš?
Omnia sunt communia.
Avatar
franko
Hero Member
Hero Member
 
Postovi: 1289
Pridružen/a: 16 stu 2006, 13:12
Lokacija: Umag

Odg: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la promag » 10 lip 2010, 15:00

Nisam mislio na to. Mislim da se na to odnosi "Idle", odnosno neaktivnost nakon koje se aktivira Screensaver, ali tada se vraća na logiranje korisnika koji je radio pa je zaključan radi neaktivnosti.

Mene zanima baš da isključi, odnosno odlogira tog korisnika i da se umjesto ekrana za ulogiravanje aktivira Screen saver automatski. Dakle u tom trenutku nitko ne bi bio aktivan korisnik na računalo, nego bi se nakon dodira tastature ili miša otvorio ekran za ulogiravanje jednog od korisnika računala.

Pretpostavljam da se to može definirati nekom naredbom kojom se inače aktivira Screen saver, a da okidač bude naredba Logout.
promag
Newbie
Newbie
 
Postovi: 6
Pridružen/a: 09 lip 2010, 12:27

Odg: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la franko » 10 lip 2010, 15:10

Zašto ne otvoriš novu temu? Ovo se ne tiče Compiza.

Stvari stoje ovako: kada uređuješ postavke screensavera, to činiš samo za svoga korisnika. Čim se odlogiraš, te postavke više ne vrijede. Trebao bi, dakle, urediti pokretanje screensavera u GDM-u (to je taj ekran za prijavu), što je moguće. Samo ne znam kako ćeš onda učiniti da ti se pali tamo screensaver čim se odlogiraš, a ne i kad pališ kompjuter, tj. iste sekunde kada pustiš komp na miru dok je u GDM... Pošto se paljenje skrinsejvera namješta prema vremenu mirovanja, stvarno ne znam kako bi se moglo izvesti to što ti hoćeš. Možda da staviš da se pali za minutu ili manje dok je GDM bi bilo zadovoljavajuće riješenje?
Omnia sunt communia.
Avatar
franko
Hero Member
Hero Member
 
Postovi: 1289
Pridružen/a: 16 stu 2006, 13:12
Lokacija: Umag

Odg: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la promag » 10 lip 2010, 23:22

Pretpostavio sam da je vezano za pripadajuće aplikacije vezane za ekran.

Tvoj prijedlog mi je OK. Dakle, može se paliti i nakon minute i pri pokretanju računala - to mi je manje bitno koliko mi je interesantno da se pali u GDM-u. Jedini je problem što ne znam gdje i što treba promjeniti da bi to funkcioniralo.

Zato sam postavio pitanje na forumu.
promag
Newbie
Newbie
 
Postovi: 6
Pridružen/a: 09 lip 2010, 12:27

Odg: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la LLMB0611 » 14 lip 2010, 19:24

kupio novu grafičku, imao integriranu, pa sad konačno mogu uključit visual effects, stavim ih na normal i sve radi super. ali kad ugasim komp i opet upalim efekti su isključeni??? u čemu je problem?
Napravio sam i ovo
Idi u gconf-editor (pozoveš ga iz terminala) pa vidi što ti piše pod /desktop/gnome/session/required_components/windowmanager
Ako piše metacity, ili nešto treće, onda je ovo što sam rekao. U tom slučaju samo umjesto metacity napiši compiz. Odlogiraj se i ulogiraj. To je to.

Piše compiz ali opet se efekti isključe. što da radim??
LM14 KDE

AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+
2 GB RAM
NVIDIA XFX GeForce G210 HM, 512 MB
Avatar
LLMB0611
Hero Member
Hero Member
 
Postovi: 552
Pridružen/a: 12 stu 2009, 15:22
Lokacija: Čakovec
OS: Linux Mint 14 KDE

Odg: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la franko » 14 lip 2010, 20:48

promag je napisao/la:Pretpostavio sam da je vezano za pripadajuće aplikacije vezane za ekran.

Tvoj prijedlog mi je OK. Dakle, može se paliti i nakon minute i pri pokretanju računala - to mi je manje bitno koliko mi je interesantno da se pali u GDM-u. Jedini je problem što ne znam gdje i što treba promjeniti da bi to funkcioniralo.

Zato sam postavio pitanje na forumu.


Čini mi se da je u postavkama starog GDM-a postojala opcija da se uključi screensaver ako neko vrijeme miruje... ali u novome toga nema, kao ni koječega drugoga što je stari imao... Sada sam guglao da vidim hoću li pronaći kakve upute, ali bez uspjeha, na žalost... Pa eto, i mene zanima kako bi se to izvelo. Ideje?
Omnia sunt communia.
Avatar
franko
Hero Member
Hero Member
 
Postovi: 1289
Pridružen/a: 16 stu 2006, 13:12
Lokacija: Umag

Odg: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la promag » 16 lip 2010, 13:43

Ideja je da se unutar programa koji aktivira Logout (u mom slučaju je to program koji se aktivira naredbom timeoutd , a pretpostavljam da on samo poziva naredbu logout) umjesto poziva "Login" prozora, pozove "screensaver" naredba.

Pretpostavljam da bi u programu Screensavera (postoji naredba koja čeka diranje tipkovnice ili pokretanje miša), ostalo sve isto, jer bi on tada samo morao vratiti na zadnje stanje (a to je login ekran). Kod sadašnjeg Screensavera se nakon diranja tipkovnice pali ekran za ulogiravanje u postojeću sesiju.

Mislim da je to logika - samo ako netko zna gdje je taj program i gdje je ta naredba i kako se pali.

pozdrav,
promag
Newbie
Newbie
 
Postovi: 6
Pridružen/a: 09 lip 2010, 12:27

Odg: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la cooleech » 23 lip 2010, 20:19

Pozdrav, ekipa!

Lucid Lynx: Compiz - katastrofa. Nvidia driveri - koma. Water effect - moš mislit. Kad je aktivan grafički driver, zna biti bez panela i ikona na desktopu, ali kad stisnem Alt+F2 i upišem killall nautilus i killall gnome-panel sve "dođe k sebi". :-\
Grafička kartica je GeForce2 Mx400 sa 64 MB sdRAM-a, CPU PIII @ 550 MHz.

Problem sa water effectom imam i na HP-ovom laptopu sa C2D @ 1.8 GHz i Radeon Mobility HD3430 (ili tako nešto). Samo čudno i prilično zatamni ekran. Wiper uopće ne radi, Reflection se sam gasi. Ima li tko navedenih problema sa Lucid-om?
Pozdrav!

Edit:

Nakon prve veće zakrpe (10.04.1), Compiz je proradio kako treba! :) Way to go, Canonical!
Zadnja izmjena: cooleech; 27 pro 2010, 10:55; ukupno mijenjano 1 put/a.
Avatar
cooleech
Hero Member
Hero Member
 
Postovi: 1249
Pridružen/a: 31 sij 2009, 21:52
Lokacija: Split, HR
OS: Mint 13, Arch Linux

Re: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la nishoba » 27 tra 2011, 13:09

Pozdrav,

jel je moguće promijenit sjenu na aktivnom prozoru. Znači da aktivan prozor imaju drugačiju sjenu od ostalih.
Ili da samo aktivan prozor ima sjenu tako da onda ta sjena ubiti ne bi bila sjena nego indikator aktivnog prozora.

To bi bilo u CompizConfig Settings Manager-Windows decorations-Shadow windows? Neznam što upisati tamo.
Avatar
nishoba
Full Member
Full Member
 
Postovi: 114
Pridružen/a: 23 tra 2007, 01:17

Re: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la franko » 27 tra 2011, 16:42

Ne, tamo upisuješ za koje prozore uopće želiš ili ne želiš sjenu, ali sjena je uvijek ona ista.

I ja sam pred nešto vremena tražio isto, nakon što sam vidio kako je kul u KWinu što je sjena aktivnog prozora druge boje, a u Windowsu je sjena aktivnog prozora intenzivnija, što je također jako kul... Međutim, još uvijek ništa od toga u Compizu, nažalost... Možda bi trebalo javiti Compiz ekipi da bi to bilo zgodno pa bi možda to i uveli.
Avatar
franko
Hero Member
Hero Member
 
Postovi: 1289
Pridružen/a: 16 stu 2006, 13:12
Lokacija: Umag

Re: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la Igi » 28 tra 2011, 12:07

Nemogu compiz uključit , u desktopu mi kaže da mi je aktiviran neki Mutter?

koji je to vrag?
Avatar
Igi
Full Member
Full Member
 
Postovi: 111
Pridružen/a: 28 ožu 2011, 22:59

Re: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la franko » 28 tra 2011, 13:00

Koju verziju Ubuntu koristiš? I koje grafičko okruženje?

Mutter je difoltni window manager u Gnome 3...
Avatar
franko
Hero Member
Hero Member
 
Postovi: 1289
Pridružen/a: 16 stu 2006, 13:12
Lokacija: Umag

Re: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la Igi » 28 tra 2011, 13:08

franko je napisao/la:Koju verziju Ubuntu koristiš? I koje grafičko okruženje?

Mutter je difoltni window manager u Gnome 3...


Verzija je 10.10, friško instaliran........

Grafičko sučelje , pa default je sve pa i rezolucija 1440x990

edit>

ista stvar sa 11.04....
Avatar
Igi
Full Member
Full Member
 
Postovi: 111
Pridružen/a: 28 ožu 2011, 22:59

Re: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la franko » 29 tra 2011, 15:26

Ni 10.10 ni 11.04 ne bi trebali dolaziti s Mutterom po difoltu... Štoviše, u 11.04 Unity (difolt sučelje) u načelu i ne radi bez Compiza (može se instalirati Unity 2D, ali to je druga priča). Jesi li siguran da si instalirao standardnu verziju?

@nishoba: Jučer sam instalirao Natty (11.04) i vidim da su sjene aktivnih prozora veće od sjena neaktivnih, što me obradovalo. :-) Mada još ne kužim kako se uređuju jedne a kako druge sjene...

Usput, u Nattyju ne mogu podesiti Compiz da mi mijenja radne površine klikom na rub ekrana... što je nešto što mnogo koristim pa mi sada mnogo fali. Jednostavno sve namjestim, ali đubre ne reagira... :-( I... kako se ono zove onaj plugin u Compizu za prikazati sve prozore u jednom workspaceu jedan pored drugoga? Ne mogu se sjetiti kako se zove pa nisam više siguran jesu li ga isključili ili sam to samo ja koji ga ne mogu naći, a i to sam dosta koristio...

Osim toga, GKrellM mi sada više ne prikazuje sve senzore... Ali to je već offtopic...
Avatar
franko
Hero Member
Hero Member
 
Postovi: 1289
Pridružen/a: 16 stu 2006, 13:12
Lokacija: Umag

Re: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la Igi » 29 tra 2011, 17:32

franko je napisao/la:Ni 10.10 ni 11.04 ne bi trebali dolaziti s Mutterom po difoltu... Štoviše, u 11.04 Unity (difolt sučelje) u načelu i ne radi bez Compiza (može se instalirati Unity 2D, ali to je druga priča). Jesi li siguran da si instalirao standardnu verziju?

@nishoba: Jučer sam instalirao Natty (11.04) i vidim da su sjene aktivnih prozora veće od sjena neaktivnih, što me obradovalo. :-) Mada još ne kužim kako se uređuju jedne a kako druge sjene...

Usput, u Nattyju ne mogu podesiti Compiz da mi mijenja radne površine klikom na rub ekrana... što je nešto što mnogo koristim pa mi sada mnogo fali. Jednostavno sve namjestim, ali đubre ne reagira... :-( I... kako se ono zove onaj plugin u Compizu za prikazati sve prozore u jednom workspaceu jedan pored drugoga? Ne mogu se sjetiti kako se zove pa nisam više siguran jesu li ga isključili ili sam to samo ja koji ga ne mogu naći, a i to sam dosta koristio...

Osim toga, GKrellM mi sada više ne prikazuje sve senzore... Ali to je već offtopic...



Sve sam riješio , koji sam noob ;D

Trebalo je i Gnome instalirat hehhehe , podešavao sam si Compiz no sad imam problem s prozorima , najme otvaraju se u ljevom gornjem čošku i nemaju onaj "bar" (close, minimaze - maximaze) kam je to sad netsalo da mi znat...

također sam instaliorao onaj conky no nigdje ga nema (barem mislim da sam ga install) ima li kakva alternativa za ovo?
Avatar
Igi
Full Member
Full Member
 
Postovi: 111
Pridružen/a: 28 ožu 2011, 22:59

Re: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la mali » 30 sij 2012, 16:07

pozdravljam sve dobe ljude! pocetnik sam na ubuntu i uopste ovakvom konceptu terhnologije, i prvi talas odusevljenja me je ostavio nocima budnim, uz ubuntu.. i dok sklapam kockice,ucim, poptrebna bi mi bila pomoc nekada, i zato sam ovdje.. hvala unaprijed svima.... ovako, performanse racunara su mi intel atom cpu n280, 1.6,1.6GHz, o.9 of ram, pack3, pokusavao sam da pokrenem kompiu i efekte, ali nista.. kako to da izvedem.. koristim i xp i preko njega sam wubijem instalirao ubuntu,dok ne ovladam... napredniji je mnogo od xp.... hvala puno!
mali
Newbie
Newbie
 
Postovi: 4
Pridružen/a: 30 sij 2012, 15:47
OS: ubuntu11.10, xp prof.

Re: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la cooleech » 30 sij 2012, 19:48

Dobro nam došao! :)
mali je napisao/la:..koristim i xp i preko njega sam wubijem instalirao ubuntu,dok ne ovladam...

Evo ti prve greške. Ma, koji, pobogu, wubi! Bjež' sinek od toga. Tako ti radi em sporije, em ograničenije, em nikako. A ti oduševljen! Probaj ga instalirat na zasebnu particiju na disku, pa ćeš vidit šta je brzina! Također, pretpostavljam da si instalirao 11.10, što nebih preporučio ni svom najgorem neprijatelju. Meni je 10.04.3 još uvijek Bog i batina što se tiče Ubuntua. No, ako je tebi ta 11-ica dobra, a ti guštaj. :-\
Avatar
cooleech
Hero Member
Hero Member
 
Postovi: 1249
Pridružen/a: 31 sij 2009, 21:52
Lokacija: Split, HR
OS: Mint 13, Arch Linux

PrethodnaSljedeća

Natrag na Compiz i pripadajuće aplikacije

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.