Postavi Compiz pitanje !

Compiz Fusion, Awn, Screenlets, itd...

Odg: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la sale » 21 lis 2009, 22:05

Dan Dada je napisao/la:Ali mijenjao bi i teme i sve ostalo.. Kako?

i čitam o gnome looku i kde looku ??? Može li mi netko malo pojasniti?

Hvala



CLICK ;)
Artificial intelligence is no match for natural stupidity
slika
Avatar
sale
Administrator
Administrator
 
Postovi: 968
Pridružen/a: 18 svi 2007, 18:25
OS: Ubuntu (najnoviji, Unity)

Odg: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la Dan Dada » 22 lis 2009, 12:03

ma hvala, ali i dalje sam glup. :(

idem na gnome-look.org, što da skinem za temu? Ima milijun svega :o
Ajde molim pomoć.

Što ako želim temu? Login ekran je teško skinuti, ima mi neka lista svega kad kliknem na neku temu za login.

Kako ikone ,kursore, sve ostalo?

Koji program da instaliram sa slike u prošlom postu? Kako da postavim da mi ono zdesna piše stanje diskova, CPU-a i ostaloga?

Molim detaljna objašnjenja ;D

hvala
Dan Dada
Jr. Member
Jr. Member
 
Postovi: 90
Pridružen/a: 27 lis 2007, 23:29

Odg: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la franko » 22 lis 2009, 13:15

Pa nije baš da je neka znanost. Fino skineš arhiv s temom koju želiš i drag'n'drop u prozor s temama... Ali to je sve off tpic ovdje, osim sljedećeg:

Instaliraj onaj prvi paket sa slike. Tamo imaš najdetaljnije opcije za Compiz Fusion.

Za ostalo vidi u drugim temama. :-p
Omnia sunt communia.
Avatar
franko
Hero Member
Hero Member
 
Postovi: 1289
Pridružen/a: 16 stu 2006, 13:12
Lokacija: Umag

Odg: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la Dan Dada » 22 lis 2009, 19:31

a ovaj desno panel koji pokazuje koliko CPU-a troši, koliko je stanje na diskovima itd itd.
Jeli to dio compiza i kako da ga instaliram?

E i da, offtopic, kako da stavim diskove na radnu površinu? ;D
Dan Dada
Jr. Member
Jr. Member
 
Postovi: 90
Pridružen/a: 27 lis 2007, 23:29

Odg: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la franko » 23 lis 2009, 16:44

Sve ti je OT, jer ni jedan system monitor nije dio Compiza. Compiz je samo window manager, to znači da on u suštini služi za uokvirivanje prozora i omogućavanje korisniku da njima lakše barata. A system monitori su mali programi koji služe za pratiti stanje kompjutera. Ja koristim GKrellM, ali ima ih još raznoraznih, npr. Conky i nekoliko različitih u sklopu Screenletsa.

Ovo s diskovima, ne razumijem na što točno misliš. A ionako je OT. Vidi di ti ova tema bolje odgovara pa tamo postavi pitanje, ako nigdje otvori novu. Isto vrijedi za monitore sustava, ako ti treba još informacija u vezi s tim.
Omnia sunt communia.
Avatar
franko
Hero Member
Hero Member
 
Postovi: 1289
Pridružen/a: 16 stu 2006, 13:12
Lokacija: Umag

Odg: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la charuga » 06 stu 2009, 23:52

evo "malo" sam se pomucio i ne ide  :-\
napravio sa kocku ali....kada ju pokrenem sa ctrl+alt+desni klik misa ja nju ne vidim iz vana nego kao da sam u njoj :-\

mislim ako netko zna o cemu pricam a zna i kako mi pomoci molio bih ga da mi pojasni korak po korak jer ja sam ipak jedan od onih ...."majmun vidi majmun radi" likova :-*

zelio bih da mi kocka izgleda ovako nekako http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... esktop.png a meni izgleda ovako nekako http://files.myopera.com/sjosul/albums/ ... n%2008.jpg
Avatar
charuga
Jr. Member
Jr. Member
 
Postovi: 56
Pridružen/a: 06 stu 2009, 06:57

Odg: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la anthony » 07 stu 2009, 00:10

Avatar
anthony
Full Member
Full Member
 
Postovi: 110
Pridružen/a: 28 srp 2009, 23:04

Odg: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la student4 » 07 stu 2009, 00:53

Dan Dada je napisao/la:a ovaj desno panel koji pokazuje koliko CPU-a troši, koliko je stanje na diskovima itd itd.
Jeli to dio compiza i kako da ga instaliram?

E i da, offtopic, kako da stavim diskove na radnu površinu? ;D


Pozdrav,
Mislim da znam što tražiš... otvori Ubuntu Software Center i upiši u tražilicu Screenlets taj program sadrži razno razne ukrase za radnu površinu kao što si naveo porošnja CPU-a, RAM-a, HDD-a, vrijeme bla bla ima puno pa pogledaj...
Sretno!
____________
Sorry na offtopic
Avatar
student4
Newbie
Newbie
 
Postovi: 47
Pridružen/a: 24 kol 2009, 12:16

Odg: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la antisa » 07 stu 2009, 12:38

Zapravo se radi o conkyju.

sudo apt-get install conky
Avatar
antisa
Hero Member
Hero Member
 
Postovi: 708
Pridružen/a: 16 ožu 2008, 16:24
Lokacija: Split
OS: 13.04

Odg: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la franko » 08 stu 2009, 06:46

Kako znaš da se ne radi o GKrellMu? ;-) Conky je neiskusnim korisnicima malo grd za konfigurirati. Tako da mu definitivno preporučam Screenlets ili laganiji GKrellM. Tu će se definitivno lakše i brže snaći.

@charuga: Idi u Sustav > Postavke > CompizConfig Settings Manager. Klikaj na Desktop Cube. Vidi u kartici Behaviour ako ti je uključena opcija "Inside Cube". Ako je, isključi je i to je to. Ako nije, vidjet ćemo dalje...
Zadnja izmjena: franko; 08 stu 2009, 06:49; ukupno mijenjano 1 put/a.
Omnia sunt communia.
Avatar
franko
Hero Member
Hero Member
 
Postovi: 1289
Pridružen/a: 16 stu 2006, 13:12
Lokacija: Umag

Odg: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la charuga » 08 stu 2009, 19:31

franko je napisao/la:
Vidi u kartici Behaviour ako ti je uključena opcija "Inside Cube". Ako je, isključi je i to je to. Ako nije, vidjet ćemo dalje...


ne treba gledati dalje , hvala puno  :-*
Avatar
charuga
Jr. Member
Jr. Member
 
Postovi: 56
Pridružen/a: 06 stu 2009, 06:57

Odg: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la franko » 09 stu 2009, 23:45

Nema na čemu. :-)
Omnia sunt communia.
Avatar
franko
Hero Member
Hero Member
 
Postovi: 1289
Pridružen/a: 16 stu 2006, 13:12
Lokacija: Umag

Odg: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la boki83 » 21 stu 2009, 22:59

hej ljudi imam jedno pitanje, instalirao sam ubuntu 9.10 i prilikom akrivacije compiz-a vidim da mi je verzija compiz managera 0.8.2 a na njihovoj stranici vidim da treba biti 0.8.4, tako da nemam snow effects niti one ribice da plivaju u kocki, pokusao sam sa updatom i svim ostalim glupostima i nista, jel i kod vas tako ili ja nesto nisam uradio dobro??? ???
boki83
Newbie
Newbie
 
Postovi: 6
Pridružen/a: 21 stu 2009, 22:45

Odg: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la Kingdaemon » 22 stu 2009, 01:45

Probaj ovo u terminal ukucat/pasteat pa vidi jel ima ribica i snijega:)
Kod: Označi sve
sudo apt-get install compiz-fusion-plugins-extra compiz-fusion-plugins-main compiz-fusion-plugins-unsupported
what are we going to do tonight Brain? same thing as every night Pinky..
try to take over the world!
Avatar
Kingdaemon
Full Member
Full Member
 
Postovi: 205
Pridružen/a: 01 sij 2009, 01:34
Lokacija: Under The Sun

Odg: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la boki83 » 22 stu 2009, 18:21

evo probao sam i dalje nista
Reading package lists... Done
Building dependency tree     
Reading state information... Done
compiz-fusion-plugins-extra is already the newest version.
compiz-fusion-plugins-main is already the newest version.
E: Couldn't find package compiz-fusion-plugins-unsupported
kaze da je to zadnja verzija ali nije?? ???
boki83
Newbie
Newbie
 
Postovi: 6
Pridružen/a: 21 stu 2009, 22:45

Odg: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la Kingdaemon » 22 stu 2009, 20:07

Dodaj sljedece dvije linije u file /etc/apt/sources.list
deb http://ppa.launchpad.net/compiz/ppa/ubuntu karmic main
deb-src http://ppa.launchpad.net/compiz/ppa/ubuntu karmic main

Zatim u terminalu:
sudo apt-key adv --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv-keys 42C24D89
sudo apt-get update
sudo apt-get install compiz-fusion-plugins-unsupported

Ako hoces najnoviju verziju compiza moras skinut sa njihovog sitea i rucno kompajlirat/instalirat.
Moja je 0.7.6 i nema problema nikakvih.. :)
what are we going to do tonight Brain? same thing as every night Pinky..
try to take over the world!
Avatar
Kingdaemon
Full Member
Full Member
 
Postovi: 205
Pridružen/a: 01 sij 2009, 01:34
Lokacija: Under The Sun

Odg: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la boki83 » 22 stu 2009, 23:21

Evo ga rijeseno ;D, Hvala puno! to je to, ista verzija compiza 0.8.2 ali sad imam i te sitne unsuported gluposti (mislim efekte),
Hvala jos jednom  ;)
boki83
Newbie
Newbie
 
Postovi: 6
Pridružen/a: 21 stu 2009, 22:45

Rotacija kocke ?

PostPostao/la VladoS » 24 stu 2009, 12:47

Prešao sam na Koalu i sad neznam kako postavit rotaciju kocke sa kotačem miša, ali tako da se rotacija odvija samo kada je miš postavljen na desktopu.
Uspio sam dobiti rotaciju kocke, ali radi i kada je miš pozicioniran na bilo kojem otvorenom prozoru.
Dok sam bio na Jauntyu sve je uredno radilo, ali se ne sjećam postavki.
VladoS
Newbie
Newbie
 
Postovi: 39
Pridružen/a: 19 srp 2009, 11:51

Odg: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la Hmmmm » 03 pro 2009, 20:36

Omoguci Viewport Switcher plugin unutar ccsm-a

Unutar njega odaberi Desktop-based viewport switching.
Pod Move Next stavi Button 4, te pod Move Prev stavi button 5.
Da
Avatar
Hmmmm
Administrator
Administrator
 
Postovi: 515
Pridružen/a: 17 vel 2007, 11:24

Odg: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la anjavlada » 13 tra 2010, 17:01

Momci

Nov sam korisnik LINUX-a i to UBUNTU 9.10 (prvi put u svom zivotu).Lepo sam ga instalirao preko live CD kao dual boot.Tek cu neke stvari poceti kontati kao sto je recimo da sve instalacije moram preko NET-a direkt instalirati.Ali
Ovo nije pitanje vec DA LI U UBUNTU 9.10 PO DIFOLTU IMA compiza.Ako ima kako da ga aktiviram bilo koji oblik ako nema dajte mi link gde ga naci i kako ga instalirati.Jel kao druge aplikacije ili...???????
slikaZbogom Win
Avatar
anjavlada
Newbie
Newbie
 
Postovi: 3
Pridružen/a: 05 tra 2010, 11:29

Odg: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la Kingdaemon » 13 tra 2010, 20:47

what are we going to do tonight Brain? same thing as every night Pinky..
try to take over the world!
Avatar
Kingdaemon
Full Member
Full Member
 
Postovi: 205
Pridružen/a: 01 sij 2009, 01:34
Lokacija: Under The Sun

Odg: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la franko » 14 tra 2010, 04:07

Trebao bi biti po difoltu instaliran. Ako ti je grafička kartica sposobna da ga vrti, onda je vjerojatno već i aktiviran, s nekom manjom količinom efekata. Vidi pod Sustav > Postavke > Izgled > Vizualni efekti, što ti je označeno? Ako je Normal ili Extra, to je Compiz. Instaliraj si CompiConfig Settings Manager za štimanje detalja i više efekata:

sudo apt-get install compizconfig-settings-manager
Omnia sunt communia.
Avatar
franko
Hero Member
Hero Member
 
Postovi: 1289
Pridružen/a: 16 stu 2006, 13:12
Lokacija: Umag

Odg: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la Lanac » 25 svi 2010, 10:09

Kingdaemon je napisao/la:Dodaj sljedece dvije linije u file /etc/apt/sources.list
deb http://ppa.launchpad.net/compiz/ppa/ubuntu karmic main
deb-src http://ppa.launchpad.net/compiz/ppa/ubuntu karmic main

Zatim u terminalu:
sudo apt-key adv --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv-keys 42C24D89
sudo apt-get update
sudo apt-get install compiz-fusion-plugins-unsupported

Ako hoces najnoviju verziju compiza moras skinut sa njihovog sitea i rucno kompajlirat/instalirat.
Moja je 0.7.6 i nema problema nikakvih.. :)

Kako se kompajlira?
Avatar
Lanac
Jr. Member
Jr. Member
 
Postovi: 86
Pridružen/a: 05 svi 2010, 15:20

Odg: Ubuntu beryl

PostPostao/la Lanac » 25 svi 2010, 10:27

Hmmmm je napisao/la:ccsm > general options > Desktop size

Stavi Horizontal Virtual size na 4, ostalo na 1

Isto tako enejblaj u ccsm-u rotate cube i desktop cube pluginove.

Nemogu naći general options, molim pomoć. ???
Avatar
Lanac
Jr. Member
Jr. Member
 
Postovi: 86
Pridružen/a: 05 svi 2010, 15:20

Odg: Postavi Compiz pitanje !

PostPostao/la franko » 25 svi 2010, 19:39

Pa, pod Općenito > Generalne opcije...
Omnia sunt communia.
Avatar
franko
Hero Member
Hero Member
 
Postovi: 1289
Pridružen/a: 16 stu 2006, 13:12
Lokacija: Umag

PrethodnaSljedeća

Natrag na Compiz i pripadajuće aplikacije

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.