laptop, procesor 1.2, 256ram-a

Problemi vezani uz laptope, podršku za njihove komponente i sl.

laptop, procesor 1.2, 256ram-a

PostPostao/la ivano » 25 tra 2008, 16:21

napravih update sa 7 na 8, cini mi se da je ubuntu 7 radila brze...
moze li se sto pogasiti, iskljuciti, deinstalirati (evolution bih maknio ali povlaci dosta toga sa sobom pa nisam siguran)  da bude brze, ionkao mi laptop koristi samo za surfanje..
hvala...
ivano
Full Member
Full Member
 
Postovi: 198
Pridružen/a: 09 tra 2008, 23:15

Odg: laptop, procesor 1.2, 256ram-a

PostPostao/la simo » 25 tra 2008, 17:44

256 rama ti je premalo za gnome, a ni procesor ti nije najjaci
Imas li swap particiju?

Instaliraj si XFCE(preporucam ja sam ga koristio dok sam imao slabiji komp,kao ti samo sa 128 mb) ili Fluxbox(graficko sucelje koje stvarno,ali stvarno ne zahtijeva gotovo nista)
----------------------------------------------------------------
Građevinski Fakultet Sveučilišta u Zagrebu
(oteglo se jako dugoo...shhhhh!)
Ivan Simeon | _simo_ na #ubuntu-hr
----------------------------------------------------------------
Avatar
simo
Hero Member
Hero Member
 
Postovi: 900
Pridružen/a: 20 svi 2006, 04:22
Lokacija: Zagreb // Slavonski Brod

Odg: laptop, procesor 1.2, 256ram-a

PostPostao/la simo » 25 tra 2008, 17:50

Ako zelis imati instalacijski cd skini sa

za Xubuntu http://www.xubuntu.org/get

ili

za Fluxbuntu http://wiki.fluxbuntu.org/index.php?title=Get  ali su jos na 7.10 verziji, ak se nevaram
Zadnja izmjena: simo; 25 tra 2008, 17:54; ukupno mijenjano 1 put/a.
----------------------------------------------------------------
Građevinski Fakultet Sveučilišta u Zagrebu
(oteglo se jako dugoo...shhhhh!)
Ivan Simeon | _simo_ na #ubuntu-hr
----------------------------------------------------------------
Avatar
simo
Hero Member
Hero Member
 
Postovi: 900
Pridružen/a: 20 svi 2006, 04:22
Lokacija: Zagreb // Slavonski Brod

Odg: laptop, procesor 1.2, 256ram-a

PostPostao/la ivano » 26 tra 2008, 12:49

a joooj, ponovo instaliranje..  hm hm nisam bas siguran da mi se to sve da izvesti.... no sto se mora nije tesko.. :)
koja je razlika izmedu ubuntu i xubuntu, fluxbuntu??
ivano
Full Member
Full Member
 
Postovi: 198
Pridružen/a: 09 tra 2008, 23:15

Odg: laptop, procesor 1.2, 256ram-a

PostPostao/la amd64 » 26 tra 2008, 13:23

ivano je napisao/la:a joooj, ponovo instaliranje..  hm hm nisam bas siguran da mi se to sve da izvesti.... no sto se mora nije tesko.. :)
koja je razlika izmedu ubuntu i xubuntu, fluxbuntu??



Ne trebas instalirat ponovo mozes samo dodat xubuntu tj. paket xubuntu-desktop i u gdm izabrat koji gui oces pokrenut
Long live Ubuntu! I will never come back to KDE!!
Ubuntu Croatian Translators    "Google čini čuda!"
Avatar
amd64
Hero Member
Hero Member
 
Postovi: 1897
Pridružen/a: 27 lis 2005, 14:50
Lokacija: zabreg

Odg: laptop, procesor 1.2, 256ram-a

PostPostao/la ivano » 26 tra 2008, 13:30

[/quote]

Ne trebas instalirat ponovo mozes samo dodat xubuntu tj. paket xubuntu-desktop i u gdm izabrat koji gui oces pokrenut

[/quote]


samo?? ako je samo to.. ihaaaj..
he he salim se..
mozda nisam napomenio da je ovo prvi linux koji sam instalirao.. o njemu nista ne znam i sve sto radim, radim prvi puta... tako da.. ja sam totalna neznalica..
ivano
Full Member
Full Member
 
Postovi: 198
Pridružen/a: 09 tra 2008, 23:15

Odg: laptop, procesor 1.2, 256ram-a

PostPostao/la simo » 26 tra 2008, 15:17

Što amd zeli reci je da ako zelis xubuntu dovoljno je u terminalu ukucat
Kod: Označi sve
sudo apt-get install xubuntu-desktop


ali i imati dobru vezu na net.

I nakon instalacije odlogirati se i u login screenu pod sessions odabrati xfce.

koja je razlika izmedu ubuntu i xubuntu, fluxbuntu??


Razlika ti je u grafičkom sučelju....ubuntu dolazi sa GNOME-om,xubutnu sa XFCE-om a fluxbuntu sa fluxbox-om.
S time da po zahtjevanju resursa i memorije idu ovako (od najzahtijevnijeg do najmanje zahtjevnog)
1. GNOME
2. XFCE
3. fluxbox
----------------------------------------------------------------
Građevinski Fakultet Sveučilišta u Zagrebu
(oteglo se jako dugoo...shhhhh!)
Ivan Simeon | _simo_ na #ubuntu-hr
----------------------------------------------------------------
Avatar
simo
Hero Member
Hero Member
 
Postovi: 900
Pridružen/a: 20 svi 2006, 04:22
Lokacija: Zagreb // Slavonski Brod

Odg: laptop, procesor 1.2, 256ram-a

PostPostao/la ivano » 26 tra 2008, 17:33

simo je napisao/la:Što amd zeli reci je da ako zelis xubuntu dovoljno je u terminalu ukucat
Kod: Označi sve
sudo apt-get install xubuntu-desktop


ali i imati dobru vezu na net.

I nakon instalacije odlogirati se i u login screenu pod sessions odabrati xfce.

koja je razlika izmedu ubuntu i xubuntu, fluxbuntu??


Razlika ti je u grafičkom sučelju....ubuntu dolazi sa GNOME-om,xubutnu sa XFCE-om a fluxbuntu sa fluxbox-om.
S time da po zahtjevanju resursa i memorije idu ovako (od najzahtijevnijeg do najmanje zahtjevnog)
1. GNOME
2. XFCE
3. fluxbox



onda mi pod sesion ostaje i gnome i xfce i ja odaberem koji hocu?
ivano
Full Member
Full Member
 
Postovi: 198
Pridružen/a: 09 tra 2008, 23:15

Odg: laptop, procesor 1.2, 256ram-a

PostPostao/la simo » 26 tra 2008, 17:34

tako je
----------------------------------------------------------------
Građevinski Fakultet Sveučilišta u Zagrebu
(oteglo se jako dugoo...shhhhh!)
Ivan Simeon | _simo_ na #ubuntu-hr
----------------------------------------------------------------
Avatar
simo
Hero Member
Hero Member
 
Postovi: 900
Pridružen/a: 20 svi 2006, 04:22
Lokacija: Zagreb // Slavonski Brod

Odg: laptop, procesor 1.2, 256ram-a

PostPostao/la ivano » 26 tra 2008, 18:02

hvala..
ovo se skida, pa sad kad bude, bit ce.. :)
ivano
Full Member
Full Member
 
Postovi: 198
Pridružen/a: 09 tra 2008, 23:15

Odg: laptop, procesor 1.2, 256ram-a

PostPostao/la ivano » 26 tra 2008, 18:57

promjenio... probao, htio se vratiti na GOME i on otvori desktop ali nigdje nema onih traka sto budu na vrhu i na dnu, nisu sakrivene... vjerovatno nije prijava dobra ili sto..
ok, ponovo se odlogiram i krenem se logirati sa run Xclient script opet isto... stari desktop ali samo slika, nigdje traka i ostaloga..
ugasio laptop, upalio, logirao se a da nista ne diram i opet isto!!
sta sad??? u sto muka sam.. he he he
ivano
Full Member
Full Member
 
Postovi: 198
Pridružen/a: 09 tra 2008, 23:15

Odg: laptop, procesor 1.2, 256ram-a

PostPostao/la ivano » 28 tra 2008, 10:10

zivila reinstalacija..
;)
ivano
Full Member
Full Member
 
Postovi: 198
Pridružen/a: 09 tra 2008, 23:15

Odg: laptop, procesor 1.2, 256ram-a

PostPostao/la amd64 » 28 tra 2008, 11:10

Joj nisam vidio post nisi trebao reinstalirat mogo si obrisat postavke za gnome ili napravit novog usera vjerojatno bi ti to rijesilo problem
Long live Ubuntu! I will never come back to KDE!!
Ubuntu Croatian Translators    "Google čini čuda!"
Avatar
amd64
Hero Member
Hero Member
 
Postovi: 1897
Pridružen/a: 27 lis 2005, 14:50
Lokacija: zabreg

Odg: laptop, procesor 1.2, 256ram-a

PostPostao/la ivano » 28 tra 2008, 14:49

ma nema veze.. bar sam naucio gdje se sta nalazi.. he he he
no sad znam za iduci puta.. :)
hvala..
ivano
Full Member
Full Member
 
Postovi: 198
Pridružen/a: 09 tra 2008, 23:15


Natrag na Laptop

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.