Na pocetku lijep pozdrav svima, ujedno i isprika ako je moje pitanje vec odgovoreno negdje u ostalim postovima (sve sam pretrazio ali nisam nasao rjesenje).
Imam laptop HP Compaq 6715b s:
AMD Turion X2 TL-58 1900 MHz
RAM 4GB DDR2
HDD 250 GB
VGA ATI x1250
DVD LightScribe
Buduci da sam vise puta instalirao (sto na ranijem laptopu (HP Compaq nx6125) i ovome sada) ubuntu jos od verzije 6.06 LTS uvijek sam imao neki mali problem koji me je vracao ponovno na windowse iako imam zelju u potpunosti prijeci na ubuntu.
- Laptop ima 64 bitni procesor pa sam instalirao ubuntu 8.04.1 LTS 64-bit, ali mi u Firefoxu ne rade java appletsi, a potrebni su mi zbog internet bankarstva.
- Kad sam kupovao laptop u prospektu je pisalo da graficka podrzava do 512MB ali uvijek mi je 128MB kako da to rijesim da cijelo vrijeme bude 512MB.
- Na windowsima koristim Windows Live Messenger i webcam da li postoji neka slicna zamjena za linux koja podrzava webcam
- Da li mogu koristiti LightScribe pod linuxom i u kojem programu
- U windowsima koristim TrueCrypt za zastitu podataka i pod windowsima mogu kriptirati cijeli disk, ali kad TrueCrypt instaliram pod ubuntuom tu opciju nemam kako to da rijesim
- Iako imam 4GB rama imam osjecaj da ne radi onako kako bi trebalo s tom kolicinom vec kao da imam nx6125 s 1GB od prije, da li postoji neki nacin da se to sve podesi da "leti"
unaprijed hvala svima koji mi odgovore