Pomoć:Stranice za razgovor

Izvor: Ubuntu-hr
Skoči na: orijentacija, traži
<<< Stvaranje tablica <<<
>>> Prijavljivanje >>>


Stranice za razgovor važna su osobina Ubuntu-hr wikia, naime njihovim korištenjem članci postaju bolji, te se time podiže kvaliteta sadržaja.

Stranice za razgovor - članci

Postoji nekoliko mogućnosti kad se članci komentiraju:

  • Kad počinjete pisati neki članak od početka, slobodno možete svoje napomene staviti na pripadajuću stranicu za razgovor (treba kliknuti na poveznicu razgovor).
  • Ako članak već postoji, ali s očitim nedostacima, slobodno unesite promjene u članak, i nije nužno komentirati ih na stranici za razgovor (lektura, ispravak faktografije itd. rijetko se ili nikad ne komentira)
  • Ako članak postoji, no ili je subjektivan, obično se prvo napiše komentar na stranici za razgovor, te poslije toga slijedi rad na članku. U slučaju osjetljivih tema, predloženi je put prvo napisati bolji članak na stranici za razgovor, i kad zamjena postane bolja od prvobitne verzije, onda se članci zamijene.

Suradničke stranice za razgovor

Suradniku Ubuntu-hr wikia poruku možete poslati putem njegove stranice za razgovor, na taj će način dotični suradnik čim dođe prvi put na Ubuntu-hr wiki vidjeti vašu poruku (ako imate novu poruku, koju god stranicu otvorili, ispisati će vam se na vrhu ekrana "Imate novu poruku" u traci naračaste boje.

Oblikovanje komentara

Vaš komentar pišite na dnu stranice (ako već postoje drugi komentari). Ako odgovarate na nečiji komentar, onda svoj odgovor pišite ispod tuđeg komentara. Odmicanje od lijevog ruba postiže se dvotočkom (:) na početku reda.

Također, za razliku od doprinosa člancima koji se NE potpisuju (tome služi karticastare izmjene), potpisujte svoje riječi korištenjem 4 tilde (~), što će MediaWiki softver pretvoriti u vaše suradničko ime i vrijeme snimanja komentara.

Umetanje razmaka i odmaka

Komentari se odmiču korištenjem dvotočke (kako je gore navedeno), jedna dvotočka - jedan odmak, dvije dvotočke - dva odmaka itd.

Primjer:

Lijevi rub

:Jedan odmak
::Dva odmaka
<<< Stvaranje tablica <<<
>>> Prijavljivanje >>>