Sastanak01092008

Izvor: Ubuntu-hr
Skoči na: orijentacija, traži

Izvještaj sa sastanka održanog 01. 09. 2008.

  • majice - iako nismo uspjeli realizirati majice prije ljeta, rad na istima nastavljamo dalje. h00s šalje trenutno pripremljeni dizajn za majice SilverSpaceu koji će to dovršiti i pripremiti za tiskaru. Nakon toga dizajn predaje Budu koji će to dalje proslijediti tiskari.
  • lokalizacija - trenutno je stanje prevođenja takvo da nema liste paketa koje treba prevoditi niti je određeno koji paketi imaju veći prioritet prilikom prevođenja. Ideja je da se članovi koji imaju ovlasti revidiranja prijevoda nađu u jednom terminu (dodobas je rekao da će osigurati prostor na fakultetu) te da održe jedan maraton revidiranja ali naprave i dogovor što i kako dalje s prevođenjem. Dogovor termina će se dogovoriti koristeći organizacijsku mailing listu. Vezano uz prevođenje, čeka se odgovor Roberta Sedaka koji je sadašnji koordinator za Gnome, i ima pravo commita PO datoteke...
  • sastanak uživo - preliminarno je dogovoreno da se uživo nađemo 2.10. (četvrtak). Dodatni dogovori oko sastanka će biti koristeći organizacijsku mailing listu.
  • pitanje tajnika Udruge - bilo je postavljeno pitanje da nema tajnika dugo na IRC kanalu te hoće li on biti i dalje tajnik. Tajnik (MMike) se izrazio da će i dalje biti tajnikom Udruge a kako nitko od ostalih članova nije izrazio želju za vršenjem te dužnosti, MMike ostaje tajnik Udruge.
  • ažuriranje ubuntu-hr web stranice "O nama" - dodobas je skrenuo pozornost da na "O nama - Ekipa" stranici nema nekih članova kao što je dodobas, hbogner itd. Isti su dodani na stranicu nakon sastanka. Ukoliko još netko smatra da se njegovo ime tamo treba nalaziti neka se javi h00su. Predloženo je (i usvojeno) da se pored imena članova stave njihove uloge u Udruzi. Iste će biti postavljene na web stranicu tokom sljedećih dana.
  • obveze i pogodnosti članova Udruge - dogovoreno je da to sastanka uživo (koji se planira za 2.10.2008.) svaki član obavezno treba pripremiti skicu obveza članova Udruge. Potrebno je definirati koje je uvjete potrebno zadovoljiti prije pristupanja Udruzi kao i mjesečne obveze članova. Idealno bi bilo da se takve skice pošalju prije sastanka uživo na org. listu. Na istom sastanku bi se trebale dogovoriti sve pojedinosti oko članarina.
  • brošura - postavljeno je pitanje što je sa brošurom na kojoj se radilo prije mjesec-dva. Brošura je u beta verziji i sada ju je potrebno još jednom revidirati kako bi se ispravile sve gramatičke greške ali i osvježiti neke informacije (8.04 -> 8.10, itd.).
  • suradnja sa HGspotom - draco će dogovoriti sastanak između predstavnika HGspota i predstavnika Udruge ubuntu-hr. Na sastanku bi se trebalo dogovoriti daljnja suradnja, instalacija Ubuntua na racunala, distribucija gorespomenutih brošura uz takva računala itd.
  • draco donira 800W napajanje Udruzi - ivoks je rekao da za potrebe servera koje koristi Udruge, napajanje nije potrebno te je isto ponuđeno članovima Udruge. Na kraju rasprave je dogovoreno da tko najviše prevede paketa prije sastanka uživo, dobiva napajanje.
  • simo se pridružio udruzi, te se odlučio pozabaviti forumom i wikijem