Sastanak20090406

Izvor: Ubuntu-hr
Skoči na: orijentacija, traži


Izvještaj sa sastanka održanog 06.04.2009.

  • majice: danas i sutra jos cekamo ponudu koju ce dobiti hbogner. Ukoliko cijena bude velika ili ne dobije ponudu, ja cu zatraziti ponudu od 'Studio za dizajn'
  • ubuntu.hr: domena je registrirana. Rasprava se vodila da li smjestaj treba biti na postojecem serveru na kojem se nalazi ubuntu-hr.org ili preseliti na novi server. Novi server je u high5 mrezi u Nizozemskoj. Preseljenje na novi server ne bi kostalo nista (osim objave bannera kao zahvala sponzoru). To bi nam takodjer omogucilo objavljivanje bannera tvrtki koje bi na nasim stranicama objavljivale banner(e) (i na taj nacin nas sponzorirale) sto ne bi bilo moguce napraviti dok se server nalazi u CARNet mrezi. Nakon krace rasprave, slozili smo se da ce se ubuntu.hr nalazi na tom novom serveru.
  • vidi - intervju: odgovoreno je samo na dva pitanja. Zbog toga je odluceno da svi koji zele odgovoriti na jos koje pitanje to naprave do srijede 8.4.2009., 19h.
  • troskovi udruge: troskovi za proslu godinu su ~1500kn (cijena izrade statistickog izvjestaja). Tajnik u srijedu ide do knjigovodje te ce onda saznati tocnu cijenu izrade. Tada cemo odluciti kako cemo rjesiti placanje iako se ivoks vec ponudio da ce donirati 1000kn.
  • razno - wiki: Silverspace je preuredio wiki (i napravio kategorizaciju clanaka). Ostalo je jos nekoliko stvari koje zeli napraviti a koje nisu moguce dok se ne nadogradi wiki na novu verziju. Dodobas, da li to nadograditi dok smo jos na postojecem serveru ili nakon preseljenja?

--H00s 11:34, 7. travnja 2009. (CEST)